Izložba mozaika Jovana Pake Kentere

U atrijumu shooping centra TQ Plaza biće otvorena izložba mozaika autora Jovana Pake Kentere, koja nosi naziv “Neverin”, u ponedjeljak, 9. decembra u 20 časova. Izložbu, koja će biti humanitarnog karaktera, otvoriće menadžerka Opštine Budva, Milena Marović Bogdanović, a sav prihod od prodaje namijenjen je Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Budvi, koji je u osnivanju.

Mozaik kao umjetnička vještina se sastoji iz slaganja raznobojnih, manjih ili većih kockica prirodnog kamena, a koriste se i drugi materijali kao što su staklo, poludrago kamenje ili glazirana keramika. Opus djela „Neverin“ izrađenih u tehnici mozaika čini deset radova, a sama izložba nosi to ime po ključnom i najznačajnijem djelu inspirisanom primorskim ambijentom u kome je umjetnik ponikao i koji mu je jedna od najvećih inspiracija.

Tokom izložbe, koja će trajati do 31. decembra, autor će prirediti posjetiocima nesvakidašnje, inspirativno druženje, gdje će na licu mjesta sa svojim asistentom izradjivati mozaike i komunicirati sa zainteresovanim posjetiocima, koji žele da se bolje upoznaju sa ovom umjetničkom vještinom, kao i da učestvuju u stvaranju mozaika.

Dobrodošli!