Učenici SMŠ “DANILO KIŠ” u TQ Plazi

U shopping centru TQ Plaza, u nedjelju, 29. decembra od 16 do 18 časova u okviru radionice likovne škole “Art duga” prisustvovaće učenici Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" iz Budve.

Riječ je o grupi učenika koja učestvuje u ovogodišnjem ACES projektu (Academy of Central European School). Tema: "Ja i drugi-otkrijmo različitosti u nama i oko nas" je veoma interesantna i zahvalna za istraživanje, a učenici su veoma aktivni kada je riječ o istraživanju u svom okruženju i uključeni su u sve aktivnosti koje se sprovode na lokalnom nivou. Ovo je još jedan njihov angažman u nizu dešavanja kojima su prisustvovali.

Cilj radionica je druženje, edukacija i umjetničko oblikovanje ideja njihovog projekta. Naši umjetnici koji vode radionice svoja znanja i vještine podijeliće sa njima, a na licu mjesta, sjutra od 16 časova možete dobiti više informacija o realizovanim aktivnostima u okviru pomenutog projekta, kao i učešću na radionci.

Dobrodošli!

BESPLATNA RADIONICA ZA DJECU I ODRASLE

U shopping centru TQ Plaza u petak, 20. decembra počela je besplatna radioncia za djecu i odrasle, pod motom “Napravi božićne i novogodišnje darove svojim rukama”.

Radionicu organizuje Likovna škola "Art Duga", koja će svim zainteresovanim posjetiocima održati besplatnu prezentaciju unikatne izrade novogodišnjih poklona i čestitki. Radionica nastavlja sa radom u petak, subotu i nedjelju.

Ono što je najvažnije je da roditelji svoju djecu, bez obzira na uzrast, mogu ostaviti tokom trajanja radionice timu Likovne škole, koji će na kvalitetan i kreativan način ispuniti njihovo vrijeme.

Program radionica:

PETAK, 27.12 - Sculpture od polimerne gline i keramike

SUBOTA, 28.12 - Vez stil " Hardanger " Tatiana Argal - vitraž i vazdušni plastelin

NEDJELJA,29.12 - Rad " baubles " od svile pramenove i pravljenje beaded nakita

Pridružite nam se ovim danima u periodu od 16 do 18 časova!

Odaberite Vaš umjetnički dan!
DOBRODOŠLI!

BESPLATNA UMJETNIČKA RADIONICA ZA ODRASLE I DJECU

dek

Besplatna umjetnička radionica, kao i izložba radova Lade Marković, biće organizoivana u shopping centru TQ Plaza u subotu, 14. decembra od 14 časova.

U današnje vrijeme kada smo svi prezaposleni i nedostaje nam vremena za sve, rukom rađeni unikatni darovi su stvarno najljepši znak pažnje koji možemo nekome pokloniti. Tako smo i došli na ideju, da za posjetioce našeg centra organizujemo besplatan kurs, sve popularnije dekupaž tehnike, koju će svim zainteresovanim prezentovati Lada Marković, umjetnica iz Podgorice.

Lada Marković, po zanimanju profesor klavir u Muzičkoj školi "Vasa Pavić" u Podgorici, oduvijek se bavila umjetnošću, ne samo muzičkom već sve što ima veze sa četkicom, papirom i bojama bilo je sastavni dio njenog života. Provodeći dosta vremena u Italiji posjećivala je kurseve raznih umjetničkih i kreativnih ideja (decoupage, scrapbooking, slikarski decoupage, nizanje perlica i pravljenje nakita...itd). Svoje umjetničke radove izlagala je najviše u Italiji, od ove godine i u Podgorici, a prvi put sjutra u Budvi.

Dekupaž tehnika ukrašavanja namještaja, ali i bilo kojih drugih čvrstih materijala doživjela je nevjerovatan povratak. Stara tehnika, koja nam je došla s Istoka, postala je pravi hit u svim domaćinstvima. Posjetite TQ Plazu u subotu, 14. decembra i saznajte nove ideje, kojima možete razveseliti prijatelje i obradovati najbliže, napravivši za njih originalan poklon. Na taj način darujete i svoje vrijeme i trud, i taj dar postaje stvarno dar od srca!

Dobrodošli!

Izložba mozaika Jovana Pake Kentere

U atrijumu shooping centra TQ Plaza biće otvorena izložba mozaika autora Jovana Pake Kentere, koja nosi naziv “Neverin”, u ponedjeljak, 9. decembra u 20 časova. Izložbu, koja će biti humanitarnog karaktera, otvoriće menadžerka Opštine Budva, Milena Marović Bogdanović, a sav prihod od prodaje namijenjen je Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Budvi, koji je u osnivanju.

Mozaik kao umjetnička vještina se sastoji iz slaganja raznobojnih, manjih ili većih kockica prirodnog kamena, a koriste se i drugi materijali kao što su staklo, poludrago kamenje ili glazirana keramika. Opus djela „Neverin“ izrađenih u tehnici mozaika čini deset radova, a sama izložba nosi to ime po ključnom i najznačajnijem djelu inspirisanom primorskim ambijentom u kome je umjetnik ponikao i koji mu je jedna od najvećih inspiracija.

Tokom izložbe, koja će trajati do 31. decembra, autor će prirediti posjetiocima nesvakidašnje, inspirativno druženje, gdje će na licu mjesta sa svojim asistentom izradjivati mozaike i komunicirati sa zainteresovanim posjetiocima, koji žele da se bolje upoznaju sa ovom umjetničkom vještinom, kao i da učestvuju u stvaranju mozaika.

Dobrodošli!

POZIVAMO VAS NA 2. RODJENDAN SHOPPING CENTRA TQ PLAZA 
 
U ponedjeljak,  9. decembra shopping centar TQ Plaza proslavlja svoj drugi rođendan. 
 
TQ Plaza simbolizuje novu eru razvoja u Crnoj Gori kroz savremeni dizajn i kompleks prilagođen potrebama jedne porodice, poslovnih partnera ili turista. Projekat je djelo poznatog španskog arhitekte Anhela Taborde. TQ Plaza je objekat površine 42.800m2 koji se prostire na 8 nivoa iznad zemlje.Svojom idejnom konstrukcijom podsjeća na tri usidrena broda i kombinuje praktičnost i ljepotu savremene arhitekture sa dušom i duhom Jadranskog mora. 
 
Povodom proslave dvije godine postojanja najpopularnijeg i najvećeg shopping centra na primorju, posjetioci će moći da uživaju u kulturno-zabavnom programu u okviru koga će nastupiti dječji folklorni ansambl iz KC “Stara Budva”, a najmladji će imati priliku da pogledaju i dječju predstavu vrtića “Vini Pu” iz Budve, nakon čega mogu uživati u modnoj reviji škole za manekene i fotomodele uz slatka iznenadjenja! Profesionalni fotograf Sergey Zabijako zabilježiće najljepše trenutke. 
 
Budite dio raspjevane i vesele rodjendanske zabave  u shopping centru TQ Plaza! Žurka počinje u 18 časova.
 
Dobrodošli!
 

Kafe barovi i restorani:

Izaberite željeni kafe ili restoran za širi prikaz i više informacija. Sortirajte ih po nivoima ili nazivu.
Caffe bar Babaloo.   {gallery}lokali/prizemlje/babaluu:150:100:0:2{/gallery}
Caffe bar Babaloo.   {gallery}lokali/prizemlje/babaluu:150:100:0:2{/gallery}
Black Iris Caffe. {gallery}lokali/prvi_sprat/black_iris_caffe:150:100:0:2{/gallery}
Black Iris Caffe. {gallery}lokali/prvi_sprat/black_iris_caffe:150:100:0:2{/gallery}
Lounge Bar WOW {gallery}lokali/prizemlje/lounge_bar_wow:200:150:0:2{/gallery}
Lounge Bar WOW {gallery}lokali/prizemlje/lounge_bar_wow:200:150:0:2{/gallery}